Eikenlust Equine Consultancy

Paarden • Ziekten • Welzijn

Naast mijn werk op de Faculteit Diergeneeskunde vind ik het leuk om ook ’s avonds en in de weekenden regelmatig met mijn vak bezig te zijn. Daarom geef ik zowel in Nederland als ook daarbuiten wetenschappelijke lezingen over de inwendige ziekten van het paard en over allerlei paardensport gerelateerde onderwerpen.

Nadat ik meer dan 10 jaar tijdens de KWPN hengstenkeuring alle 2e bezichtigingshengsten op cornage heb onderzocht, fungeer ik in mijn vrije tijd sinds 2005 als voorzitter van de KWPN Cornage Commissie en ook over voorste luchtwegproblemen geef ik regelmatig voorlichting.

Tussen 1991 en 2001 heb ik op de Faculteit het vak Gerechtelijke Diergeneeskunde mogen onderwijzen en sinds 2002 verzorg ik in het studiepad Paard het onderwijs in Diergeneeskunde & Samenleving Ook ben ik voorzitter van de Stichting Veearbitrage. Het scheidingsvlak diergeneeskunde en recht heeft dus mijn belangstelling en ik vind het leuk om bij problemen te voorkomen dat het tot een rechtszaak komt. Immers ‘als twee vechten om een paard behouden zij alleen de staart’. Het geven van adviezen aan dierenartsen en eigenaren ‘hoe een rechtszaak te voorkomen’ is dus ook één van mijn activiteiten.

Binnen de FEI (Fédération Equestre Internationale) ben ik voor Nederland ‘contact veterinarian’ en ben ik ook ‘event veterinarian’ voor springen, dressuur en endurance. Daarom fungeer ik 3-4 maal per jaar op internationale wedstrijden als FEI-wedstrijddierenarts.
Ook voor de KNHS treedt ik op als veterinair adviseur en geef ik voordrachten aan de kaderleden

Sinds enkele jaren houd ik mij ook meer bezig met nieuwe dreigende paardenziekten, zoals West Nijl, Afrikaanse Paardenpest en Equine Infectieuze Anemie en ben ik lid van de Deskundigengroep Dierziekten van het Ministerie van Economische zaken.